Bloggarkiv

Trana

17.04.2013 | Sten Vikström

Under gårdagen hörde jag tranan vid Marinkaisneva i Kelviå och även sädesärlan flög över en skogsdunge jag besökte.  Enligt gammal sägen åker sädesärlan snålskjuts med tranan, eftersom de tydligen brukar dyka upp vid samma tidpunkt och det kunde mycket väl ha stämt i Kelviå under gårdagen.  I morse besökte jag sommarstugan och kunde räkna 12 sädesärlor som sprang omkring på isen utmed älven, men jumbojeten som skulle ha fraktat dem kunde jag inte upptäcka.  Däremot satt en havsörn på isen mittemot Storsjöbereget och käkade på någonting den hittat.  Sädesärlorna som nyfiket kilat omkring mig under sitt födosök fanns en stund senare kring havsörnen, tydligen skulle alla kollas upp som sökt sig ut på strandisen denna morgon.  En ny röst under gårdagen var även ljungpiparens vemodiga i Passoja, som är en by omgärdad av många myrar.


Comments (0)

Logga in för att kommentera.