Bloggarkiv

Ugglekväll

23.05.2015 | Sten Vikström

 

Johnny hade konstaterat att BirdLife hade BARNENS FÅGELVECKA som programpunkt 18-24 maj och nappade direkt på den idén.  Onsdagen den 20 maj hade han samlat en ansenlig skara förväntansfulla till Villa skola och sedan bar det iväg till ugglemarkerna vid Lippus, som ligger en bit bortom Kålabacken.  Några dagar senare fick han den här hälsningen från Yvonne:

 

Ugglekvällen

 

Gamlakarleby fågel- och naturvänner r.f. bjöd åk 1 och 3 vid Villa skola att komma med och se hur man ringmärker ugglor.  Onsdagen den 20.5. 2015 kl. 17.30 samlades både elever, föräldrar och lärare på skolgården och Johnny Björk lotsade oss vidare till Kåla där vi sammanstrålade med Sten Vikström.

Eleverna i åk 1 berättar:

Vi gick på naturstigen genom skogen till holken där det fanns pärluggleungar.  Sten klättrade upp i trädet och hissade ner en korg med de fem ungarna som fanns i holken.  Ungarna såg ut som bruna chokladbollar.  Vi tyckte att ungarna var söta och de hade stora gula ögon som tittade på oss.  Sten började ringmärka ugglorna.  Han mätte också vingarnas längd på varje uggla och vägde dem.  Vi tyckte att de såg lite rädda ut när de satt i nätkassen då han vägde dem.

 

 

 

 

VI tog många foton av ugglorna och sedan fick de  " åka hiss " upp till holken igen tillsammans med Sten.  Efter det gick vi tillbaka till bilarna.  Där fick vi alla ett diplom och ett papper med fåglar att färglägga.  Alla vi som var med var överens om att det var en spännande och rolig ugglekväll !  Ett stort tack till Sten och Johnny som tog oss med på äventyr !

Hälsningar från åk 1 i Villa skola !

Yvonne Sandström, klasslärare

 

Benjamin noterade senare att alla ugglebarnen i skogen var chokladbruna, medan Emma påvisar de många vackra pärlorna som är typiska för den fullvuxna pärlugglans fjäderdräkt:

 

Några av utflyktsdeltagarna i samlad tropp:

 

 


Comments (0)

Logga in för att kommentera.